Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in, lever ‘m voor vrijdag 31 mei in en maak kans op mooie prijzen. 

Help jij mee?

Je zou maar een vis zijn in het Paterswoldsemeer. Dan kun je sinds heel kort ‘inchecken’ in één van de gloednieuwe vissenhotels die zijn aangelegd. De hotels kunnen alleen nog wel wat kleur gebruiken. 

Kleur jouw vissenhotel in

Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in, leverde kleurplaat voor 31 mei in en maak kans op mooie prijzen. Per leeftijdscategorie kiezen we een prijswinnaar. Inleveren kan op 2 manieren:

 • Scan je ingekleurde kleurplaat in en mail deze naar paterswoldsemeer@noorderzijlvest.nl. Zet in de mail jouw naam, leeftijd, school, telefoonnummer en e-mailadres.
 • Of stuur jouw kleurplaat op naar:
  Waterschap Noorderzijlvest
  t.a.v.  project Gebiedsontwikkeling Paterswoldsemeer
  postbus 18
  9700 AA, Groningen 
      Vergeet de achterkant dan niet in te vullen.

Download Kleurplaat Vissenhotel.pdf

Kleurplaat Vissenhotel

Wat is een vissenhotel?

Een vissenhotel kun je wel een beetje vergelijken met een insectenhotel. Maar dan onder water natuurlijk. De meeste hotels zijn heel eenvoudig en bestaan uit gebonden takkenbundels. Tussen deze takken kunnen de vissen schuilen, paaien en eten vinden. Wat de hotels zullen ook veel waterinsecten aantrekken. Twee hotels zijn ontworpen door Technasiumstudenten. Deze bestaan uit verschillende onderdelen, zoals vakkendozen, buizen, stenen, dakpannen en een palenbos.

Waarom liggen er vissenhotels in het Paterswoldsemeer?

Waterschap Noorderzijlvest verbetert de waterkwaliteit van het Paterswoldsemeer volgens de Kaderrichtlijn Water. We maken het water schoner en zorgen voor een fijnere leefomgeving voor vissen en kleine waterbeestjes.

De maatregelen die we in 2024 uitvoeren zijn in 2020 bedacht, samen met vertegenwoordigers van bewoners, recreanten, ondernemers, natuur en sportvisserij.
Op verschillende plekken leggen we natuurvriendelijke oevers aan. Dit zijn flauw aflopende oevers waar lekker veel (onder)waterplanten kunnen groeien en vissen kunnen schuilen en paaien. Bij meer steile oevers leggen we vissenbossen en vissenhotels aan. Dit zijn kunstmatige schuilplaatsen voor vissen en kleine waterbeestjes.